فرزندان 18 ساله ترخیص شده از بهزیستی
نیاز به حمایت دارند
- پاسارگاد
مدیرکل بهزیستی استان کرمان گفت: فرزندان 18 ساله ترخیص شده از بهزیستی همچنان نیاز به حمایت دارند و این در حالی است که هیچ دستورالعملی مبنی بر حمایت این فرزندان در بهزیستی وجود ندارد و این امر می تواند موجبات آسیب این قشر رادر جامعه فراهم کند.
به گزارش ایسنا، عباس صادقزاده در حاشیه بازدید از موسسه خیریه آشیانه مهر و موسسه خیریه صنعتی شهر کرمان گفت: حمایت از فرزندان بیسرپرست و بدسرپرست در حد وسیع از بدو تولد در حوزه تربیتی مراکز خیریه انجام میگیرد. وی افزود: طی 18 سال بهزیستی روندی را در جهت تربیت این بچه ها در پیش گرفته است که با رسیدن به سن 18 سالگی و ترخیص آنی بچههایی که توانستهاند حائز رتبههای کشوری شده و موفقیتهایی را کسب کنند بدون برنامهریزی و حمایت در زمینه اشتغال و... میتواند این زحمت 18 ساله را از بین ببرد.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان به مسئله اشتغال این گروه از افراد در جامعه تاکید کرد و گفت: حمایت بهزیستی و سایر ارگان های مربوطه از این افراد و احداث طرحهایی به وسیله خیرین به صورت خانههای کوچک و قرار دادن پدریارها در این خانهها که به وضعیت این فرزندان رسیدگی کنند میتواند در پیشگیری بسیار موثر باشد.
وی علیرغم اینکه هیچ ابزار قانونی برای بهزیستی وجود ندارد که روی فرزندان بالای 18 سال تحکم کند بیان کرد: باید در زمینه ارتقای دانش این فرزندان بعد از سن 18 سالگی که وارد جامعه میشوند تلاش کرد و آن ها را حمایت کرد و همچنان بتوانیم ولی آنها محسوب شویم .
مدیرکل بهزیستی استان کرمان با اشاره به اینکه باید در این زمینه تکلیفی بر عهدهی دولت گذاشته شود گفت: دولت با خانه های موقت برای فرزندان بالای 18 سال موافقت کند تا بتوانیم در این خانهها از فرزندان بیسرپرست حمایت کنیم و کارخانهها و معادن بزرگ از جمله مس و گلگهر در صورت تصویب مجلس شورای اسلامی حضانت فرزندان بیسرپرست را به عهده گرفته و در عوض حضانت بتوانند از تخفیفات مالیاتی با توجه به تعدادی که قبول حضانت کردهاند برخوردار شوند.
وی همچنین در ادامه با توجه به درخواستی که از نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی داشت اظهار کرد: بهتر است قوانینی برای ایجاد اشتغال و حمایتهای پس از سن 18 سالگی فرزندان بیسرپرست و بدسرپرست در مجلس وضع گردد.
در ادامه، مهدی شجاعی مسئول موسسه خیریه آشیانه مهر در این بازدید گفت: این مرکز حدودا در دهه 80 راه اندازی 25 پسر 6 تا 12 سال و در مرکز دیگر پسران 13 تا 18 سال نگهداری می شوند.
وی با اشاره به اینکه این مجموعه دارای کادر مجرب روانشناس، پرستار و مربی است، افزود: در این موسسه سن بچهها از 7 تا 18 سال است که بر حسب علاقه و استعدادشان در دورههای آموزشی و کلاسهای مشبک، معرق، صنایع چوب و مابقی رشتههای فنی و حرفه ای شرکت میکنند.
مسئول مرکز موسسه خیریه آشیانه مهر علاقهمندی بچههای مرکز را به رشتههای ورزشی بیشتر از سایر رشتهها عنوان کرد و نبود فضای کافی در این مجموعه را یکی از مشکلات برشمرد.
وی با اشاره به برنامههای فرهنگی، مذهبی، هنری و روضهخوانی و برگزاری جلسات قرآن در این مجموعه گفت: در صورت تخصیص دادن زمینی به این مجموعه برای فضای خوابگاهی و کارگاه خوداشتغالی و فضای ورزشی اکثر مشکلات و چالشهای موجود حل خواهد شد.
مدیر موسسه خیریه صنعتی نیز گفت: مرکز نونهالان صنعتی در سال 1290 تا 1295 تاسیس شده است که در فاصله سنی 7 تا 12 سال و 12 تا 18 سال قرار دارند و در حال حاضر 68 نفر مقیم در مرکز، 20 نفر دانشجو در خانه مستقل مرکز موقت و 60 نفر نیز ایتام هستند که در خانهشان تحت حمایت این مرکزهستند.
هفتهنامه شماره 509: 03 اردیبهشت 1397
گزیده اخبار
- ایتالیا، مقصد بانوی فوتبالیست سیرجانی
- آموزش مربیگری فوتسال در سیرجان
- صعود کوهنوردان مهرگان به قله «برم فیروز»
- وعده رفع کاستیها
- کمپین نه به کیسههای پلاستیکی
- اندر خم تلگرام
- پیامک
- کبد یک بیمار مرگ مغزی به یک نفر اهدا شد
- کشف 177 کیلو و 500 گرم حشیش از دو خودرو
- سیرجان نیاز به سرمایهگذاری در حوزه سلامت دارد
- اسماعیل خواجویی نمیتواند هم در اتاق اصناف باشد هم در شورا
- مدیران آموزش و پرورش استان کرمان پشت رییسشان ایستادند
- نقش ایوان تئاتر شهر سیرجان
- اتاق فکرم گفت به سروشنیا رای بدهم
- هیچ امکاناتی نداریم
- خدمات درمانی نسبت به 5 سال گذشته بیش از 100 درصد رشد داشته است
- یا موبایل یا رانندگی
- طبيعت به صورتمان سيلي ميزند
- اشکال در مرمت خانه شوکتسعیدی
- بر سفرهی فرهنگ و هنر چگونه باید نشست؟